Opleiding

Naast de AMV (Algemene Muzikale Vorming) en IVM (Instrumentaal Voorbereidend Muziekonderwijs) die wordt gegeven door de Streekmuziekschool Weert, en los staat van onze vereniging hebben wij ook onze eigen blokfluit opleiding als voorbereiding op het spelen op een instrument. Deze cursus is bedoeld voor kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool. Maar ook kinderen uit de hogere groepen die eerst goed willen leren noten lezen, of fysiek nog niet in staat zijn een instrument te beheersen, of nog geen keus kunnen maken, zijn natuurlijk ook welkom. De instrumentale lessen worden grotendeels door de Streekmuziekschool Weert verzorgd, en een klein deel door privé docenten.

Belangrijke weetjes:

  1. Een cursusjaar is steeds van Augustus tot Augustus (en dus een schooljaar). Ouders zijn ook steeds verplicht om voor een vol jaar te betalen ook bij tussentijdse beëindiging van de opleiding. Wel is betaling in vier termijnen mogelijk.
  2. Nadat de leerlingen gemiddeld 1 jaar een instrument bespelen wordt er een toelatingstest afgenomen door de dirigent van jeugdharmonie/jeugdpercussiegroep en een afgevaardigde van het bestuur. Daarna worden ze toegelaten tot het B-orkest
  3. Na het behalen van het A en B diploma komen de muzikanten in aanmerking voor een toelatingstest voor het A-orkest. Het tijdstip van toetreding hangt natuurlijk ook af van de muzikale agenda.
  4. In het geheel zijn te behalen de diploma’s A-B-C-D.

Lesgeld/contributie:

Blokfluit 125 Euro

  • A fase 258 Euro
  • B fase 342 Euro
  • C fase 405 Euro
  • D fase 457 Euro

Opleidings plan 2015 – 2016 (Klik hier)

 

Gezinnen met een minimum inkomen kunnen een beroep doen op Leergeld voor ondersteuning bij de betaling van contributie.

Kijk op www.leergeld-asten-someren.nl voor meer informatie.