logo einder

Vriendenclub Juliana logo zwarte achterkant

Slagwerkgroep Juliana is opgericht in 1953. Door de jaren heen zijn verschillende promoties behaald. Sinds 1976 komt de slagwerkgroep uit in de hoogste afdeling, de eerste divisie, sectie A. Er is veel veranderd in de slagwerkwereld, de groep is hier in mee gegaan en heeft voorop gelopen in nieuwe ontwikkelingen. Sinds eind jaren negentig is overgestapt van muziek met ongestemd slagwerk naar stukken met vooral veel melodisch slagwerk. Ook gebruiken de muzikanten het showelement en “ongewone” slagwerkinstrumenten, puur en alleen om de muziek toegankelijker te maken voor een groter publiek. Dat deze vernieuwende formule heeft gewerkt, blijkt wel uit de succesvolle optredens in de afgelopen jaren verzorgd zijn.

Naast de serenades, concerten en uitwisselingen met andere verenigingen streeft de slagwerkgroep er naar om elke vijf jaar een avondvullende programma in een theater neer te zetten. De eerste uitvoering vond plaats in 2003 met de titel: "Is dát nou slagwerk?" in het kader van het 50-jarig jubileum van de groep. In 2009 volgde Hit It! tijdens het 90-jarig bestaan van muziekvereniging Juliana. Dit werd weer een avondvullende show voor twee uitverkochte zalen, een absoluut hoogtepunt. Ook de meest recente uitvoering van Hit It!! in 2013 was een groot succes.

Vanaf april 2009 staat dirigent Harold Vinclair uit Neerbeek voor de slagwerkgroep. Onder zijn leiding werd tijdens de concertwedstrijd voor Slagwerkensembles in Etten-Leur op 31 oktober 2015 een dikke eerste prijs met 88,58 punten behaald.

Contactgegevens

Muziekvereniging Juliana
Postbus 1030
5710 BA Someren-Eind
info@muziekverenigingjuliana.nl

Agenda

Geen evenementen